Прес-центр6 червня 2017, 17:06

Юрія Гарбуза обрано почесним президентом Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області

2 червня,  голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів перші загальні збори Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

У заході взяли участь його заступник Вадим Данієлян, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна, директор ГО «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» Лариса Бичкова та аграрії області.

«Зараз аграрний сектор економіки Луганщини потребує чіткої стратегії, – у своєму виступі зауважив Юрій Гарбуз. – Для мене принципово важливими є три складові: розвиток економіки області, соціальна відповідальність бізнесу, захист дрібних і середніх фермерських господарств від поглинання великими компаніями».

Він наголосив, що тільки спільними зусиллями усіх аграріїв вони зможуть бути конкурентоспроможними на вітчизняному і зарубіжному ринках, відстоювати і захищати інтереси області, налагодити повний цикл виробництва і переробки сільгосппродукції.

Під час заходу Любов Безкоровайна ознайомила учасників з дорожньою картою розвитку сільського господарства області.

Зокрема, вона акцентувала увагу на галузі рослинництва та тваринництва. Так, до 2020 року передбачається впровадити у виробництво високопродуктивні сорти та гібриди сільгоспкультур, використати альтернативні види органічних добрив, відновити роботу існуючих зрошувальних мереж, відремонтувати і побудувати нові тваринницькі приміщення, інкубаційно-птахівничі станції тощо.

Для збільшення обсягів виробництва продуктів харчової та переробної галузі необхідна реконструкція і будівництво підприємств у Новоайдарському, Білокуракинському, Марківському, Сватівському, Кремінському районах, у містах Сєвєродонецьку і Рубіжному.

У свою чергу, про діяльність Асоціації Сільгосптоваровиробників Луганської області доповіла директор ГО «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» Лариса Бичкова.

Мета Асоціації полягає в координації господарської діяльності учасників без права втручання в їх виробничу і комерційну діяльність, а також прийняття управлінських рішень.

«Завдяки роботі цієї Асоціації зупиниться трудова міграція, буде розвиватися інфраструктура, створяться робочі місця та найголовніше – молодь повернеться до села», – зазначила вона.

Наприкінці загальних зборів відбулось голосування. Учасники одноголосно обрали очільника області Юрія Гарбуза почесним президентом Асоціації, виконуючим директором – Ларису Бичкову, віце-президентом – фермера Олексія Павлова.

«Для мене висока честь бути обраним почесним президентом Асоціації. Дякую за довіру! Бажаю всім плідної роботи на благо розвитку рідної землі!» – зауважив Юрій Гарбуз.