Прес-центр24 березня 2017, 11:03

Застосування європейських підходів до розвитку сільських територій

23 березня у місті Дніпро розпочався дводенний навчально-практичний семінар на тему: «Державна політика в галузі розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні. Застосування європейських підходів до розвитку сільських територій в українському контексті. Вивчення та поширення кращих практик в країні». Семінар проводиться за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та за сприяння проекту «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні», що фінансується Європейським Союзом. Захід проводиться для представників Донецької, Луганської, Харківської та Полтавської областей.

         Делегацію учасників семінару від Луганської області очолила в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Любов Безкоровайна. До складу делегації увійшли начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, голови фермерських господарств, голови та члени сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

         Метою даного заходу є навчання сучасним європейським підходам до сільського розвитку, посилення спроможності місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних громад та підприємців у розробці та впровадженні пілотних проектів з розвитку агрорекреаційних кластерів на базі сільськогосподарських кооперативів, обговорення стратегій та концепцій сільського розвитку, створення передумов для імплементації європейських практик сільського розвитку на місцях, сприяння місцевим ініціативам.