Прес-центр22 листопада 2016, 10:11

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії з успіхом виступив на львівській сцені

21 листопада у Будинку органної та камерної музики міста Львів відбувся вечір пам’яті – концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії в рамках проекту «Змінимо країну разом».

Цього вечора у переповненому слухачами залі під керівництвом диригента Назарія Яцків спільно з заслуженою Академічною капелою України «Трембіта» оркестр виконав твір «Український реквієм», присвячений пам’яті жертв репресій, депортацій та голодоморів ХХ століття в Україні.

Слід зазначити, що цей музичний шедевр створений провідним українським композитором Олександром Козаренко, а автором ідеї виступив Михайло Перун, які, теж були присутні на заході. 

У програмі взяли участь й солісти Львівського національного Академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької: Світлана Мамчур, Тетяна Вахновська, Олег Лихач, Ігор Міхневич. Орган – Надія Величко. Артистами була майстерно відтворена українська духовна музика, закладені в неї страждання та спокій.

«Український реквієм» (або «Лемківський») отримав гаряче щире схвалення та вдячність львівської публіки, і, що дуже приємно, – у залі був аншлаг.

Нагадуємо, що окрім Львова концерти відбудуться 23 листопада у залі Закарпатської обласної філармонії м. Ужгорода,о 18:30 та 24 листопада у Палаці культури «Березіль» м. Тернополя о 17.00.