Прес-центр7 червня 2017, 15:06

Академічний симфонічний оркестр обласної філармонії знову подарував слухачам свято класичної музики

Таку програму під керівництвом американського диригента Вінстона Фогеля оркестр представ у Сєвєродонецькому обласному музичному училище ім. С. Прокоф’єва.

Вінстон Фогель, відомий як динамічний диригент та оригінальний інтерпретатор, диригує симфонічними оркестрами, операми, балетами і хорами по всьому світу. Він засновник, президент і художній керівник Opera USA, а також художній керівник спілки «Mastodon».

Сюїта «Музика на воді» Георга Фрідріха Генделя у редакції ірландського композитора Гамільтона Харті вразила слухачів своєю неймовірною свіжістю звучання, а представлений містичний твір Модеста Мусоргського «Ніч на Лисій горі», занурив в атмосферу стародавнього українського свята Івана Купала.

Також у програмі можна було почути й запальні танцювальні ритми, народні мотиви творчості відомого композитора і піаніста, одного з найбільш помітних діячів іспанської музичної культури кінця XIX - початку XX століть Енріке Гранадоса – «Три іспанські танці» та симфонічний твір датського композитора Нільса Гаде – Симфонію № 8, сі мінор.

Невщухаючими оваціями та квітами слухачі подякували оркестру та диригенту за подаровану музику.