Прес-центр8 серпня 2017, 10:08

Акцію #людинаНетовар проведено у Лисичанському міському центрі зайнятості

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми та у рамках проведення всеукраїнської інформаційної кампанії для відвідувачів та безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, проведено семінар за темою: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

У ході проведення семінару обговорено актуальні проблеми боротьби з торгівлею людьми, наведено приклади сфери використання «живого товару», ознайомлено з державною підтримкою осіб, які отримали статус потерпілого від торгівлі людьми, надано контакти для звернення у випадку виникнення скрутних обставин.

Також учасників семінару ознайомлено із основними умовами заключення трудового контракту для роботи за кордоном, ознакам, які вказують на  шахрайські схеми ошукування громадян, що можуть призвести до пастки торгівців «живим товаром».

Крім юридичних рекомендацій учасники заходу отримали поради психолога-травматерапевта психологічного кризового центру щодо протидії протиправним вчинкам та отримали практичні навички запобігання втягнення у залежні відносини з потенційними работорговцями.