Прес-центр20 вересня 2018, 17:09

Актуальні питання пенсійного забезпечення обговорено з Головою правління Пенсійного фонду України

Під час робочої поїздки до Луганщини Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний зустрівся з заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик.

Вони обговорили стратегічні задачі функціонування органів Пенсійного фонду України, легалізація заробітної плати працюючих,як гарантії їх соціальної захищеності у майбутньому, покращення умов обслуговування громадян за рахунок розширення мережі віддалених робочих місць та впровадження електронних пенсійних посвідчень.

Також підняті теми щодо переходу на електронний документообіг, осучаснення роботи управлінь Пенсійного фонду України Луганської області та втілення новітніх стандартів якості для зручності в обслуговуванні громадян.

Крім цього, приділено особливу увагу питанню щодо наповнення бюджету Фонду для забезпечення своєчасного фінансування пенсійних виплат, у тому числі, внутрішньо переміщеним особам.

Ольга Лішик акцентувала увагу на необхідності зняття мораторію на проведення перевірок у нашій області, адже це дасть змогу викривати порушників законодавства про працю, оскільки легалізація заробітної плати для  нашій області  є нагальним питанням.

Користуючись нагодою, Ольга Лішик від голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза подякувала Олексію Зарудному за постійну увагу до проблем області та співпрацю.