Прес-центр6 листопада 2020, 17:11

Актуальні питання щодо протидії розповсюдження COVID-19 в області обговорено під час всеукраїнської наради

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у розширеній онлайн нараді з питань подолання COVID-19 під головуванням Міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

В нараді взяли участь виконуючий обов’язки керівника Національної служби здоров’я України, керівники робіт з подолання надзвичайної ситуації в областях, начальники обласних штабів, директори обласних департаментів охорони здоров’я, керівники обласних центрів та керівники закладів охорони здоров’я, які безпосередньо надають допомогу хворим на COVID-19.

Учасники обговорили питання стану готовності госпітальної бази до роботи в умовах ускладнення епідемічної ситуації серед населення на коронавірус, кадрове забезпечення, питання розгортання додаткових ліжок.

Також було обговорено питання фінансування закладів охорони здоров’я, забезпечення лікарень медичним киснем та лікарськими засобами. Було наголошено, що у рамках роботи зі збільшення виробничих потужностей в Україні медичного кисню двом виробникам вже видано ліцензію і вони завершують стадію отримання реєстраційного посвідчення, зокрема це - Сєвєродонецьке об’єднання "Азот".

Зазначимо, у Луганській області фактична кількість ліжок для лікування хворих на COVID-19 – 530. Одинадцяти закладам охорони здоров’я області розподілено субвенцію у розмірі 10687,5 тис. грн на закупівлю товарів, послуг та робіт на системах киснезабезпечення. У лікарнях Луганщини в наявності є 208 апаратів штучної вентиляції легень.

За результатами наради територіям було надано доручення опрацювати напрями роботи з визначених питань, а також продовжувати проводити роз’яснювальну роботу серед населення.