Прес-центр25 лютого 2020, 11:02

Актуальний коментар: на Луганщині не виявлено випадків захворювання на коронавірус

Про це розповіла начальник відділу Департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Верескун. За її словами, 6 лютого підрозділ сформував план заходів та оперативний штаб щодо запобігання занесенню і поширенню на територію України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV. Головою штабу визначений директор Департаменту Валентин Шкорубський, серед членів комісії: завідувач вірусологічної лабораторії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олена Жемчугова, генеральний директор КП «Луганська обласна «Фармація Північ» Любов Герасименко, експерти та співробітники структурного підрозділу ОДА.

Планується проведення засідання оперативного штабу із запрошенням представників митниці, ДСНС, інших структур щодо обговорення сумісних планів заходів реагування.

Також визначені госпітальні бази для надання медичної допомоги особам, яким підтверджено діагноз – інфекційне відділення Рубіжанської міської лікарні, Луганська обласна дитяча клінічна лікарня та резервні лікарні – інфекційні відділення Северодонецької та Старобільської лікарень.

Надіслано звернення до Центру громадського здоров’я МОЗ України з потребою у засобах індивідуального захисту для забезпечення даних лікарень.

Тетяна Верескун відзначила, що для лікарів-інфекціоністів, епідеміологів та медичних сестер проведено навчальний тренінг за темою: «Коронавірусні інфекції. Організація та проведення протиепідемічних заходів при виявленні хворого, який відповідає визначенню випадку 2019-nCoV». Крім того, заплановані тренінги для лікарів терапевтичного профілю.

Підсумовуючи інформацію Тетяна Верескун наголосила, що станом на 25 лютого в Луганській області не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус.