Прес-центр26 лютого 2019, 13:02

Актуальний коментар: обласна влада прозора та відкрита для громадянського суспільства

Налагодження продуктивної взаємодії та конструктивного діалогу з громадськістю відіграє важливу ролей у діяльності обласної влади. Тому при облдержадміністрації діє громадська рада, до складу якого входить 35 членів.

Громадська рада – це консультативно-дорадчий орган, що об’єднує представників найактивніших організацій громадянського суспільства Луганщини, які беруть участь у вирішенні актуальних питань обласного значення.

«Функціонування ради є невіддільною частиною суспільно-політичного життя Луганщини, – вважає директор Департаменту масових комунікацій Олександр Костенко. – Головне завдання громадської ради – знайти діалог між органами влади та громадськістю. Вона є важливим чинником прозорості у діяльності облдержадміністрації, особливо в умовах відсутності такого органу як обласна рада. Її члени відвідують колегії, беруть участь в ухваленні проектів і програм, що розробляють та реалізують структурні підрозділи облдержадміністрації. Таким чином, в області забезпечена робота у всіх сферах – освіті, медицині, культурі, економіці тощо».

На його думку, налагодження ефективної взаємодії влади з громадськістю – один із кроків інтеграції України до Європейського Союзу.