Прес-центр14 грудня 2018, 12:12

Актуальний коментар: Перевірена готовність обласних служб та систем безпеки під час воєнного стану

Про це повідомив начальник управління цивільного захисту Луганської облдержадміністрації Володимир Мирошниченко.

«Територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області переведена в режим надзвичайного стану», – повідомив він. Про це йдеться у розпорядженні голови облдержадміністрації від 29.11.2018 № 974.

Володимир Мирошниченко наголосив, що місцеві органи влади, підприємства, установи та організації, їх наявні сили і засоби переведені в ступінь повної готовності.

У період з 4 по 5 грудня 2018 року Державною службою України з надзвичайних ситуацій проведено штабне тренування з органами управління цивільного захисту єдиної державної системи цивільного захисту щодо переведення її з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період.

Крім того, у Старобільську відбулася виїзна нарада, яку провів виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Її учасники підбили попередні підсумки виконання заходів з переведенням ТП ЄДСЦЗ Луганської області в режим функціонування особливого періоду та воєнного стану.

Нагадаємо, що згідно з Указом Президента України від 26.11.2018 № 393/2018 «Про введення воєнного стану в Україні», в 10 областях країни та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії введено воєнний стан строком на 30 діб – з 26 листопада по 26 грудня 2018 року.