Прес-центр16 травня 2019, 10:05

Актуальний коментар. Підписано Закон про забезпечення функціонування української мови як державної

Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», прийнятий Верховною Радою 25 квітня 2019 року, підписано Головою Верховної Ради України та Президентом України.

«У законі закріплено – єдиною державною, офіційною, мовою в Україні є українська, – наголосив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь. – Цей закон має історичне значення. Бо мова є основою, на якій будуються і нація, і держава!»

Він підкреслив, що багатомісячна робота над законом дала змогу врахувати думки всіх зацікавлених сторін, які сповідують державну політику. Це була системна робота української команди, яка показала якісний і вагомий результат.

Тобто, відповідний законодавчий акт вже набув високого рівня підтримки не лише у владних кабінетах, а й в українському суспільстві.

«Ця подія є дуже важливою для країни і її громадян, – зазначив Сергій Філь. – Бо, як днями сказав Голова Верховної Ради, – Мова прошиває націю в її єдності від краю до краю – від Луганська до Львова! Упевнений, закон є одним із найголовніших актів для збереження української державності».

Слід відзначити, що цей закон набуває чинності за два місяці з дня його опублікування, крім окремих статей, що набудуть чинності у період до двох років із дня опублікування.