Прес-центр10 жовтня 2018, 15:10

Актуальний коментар: Президент підписав закон щодо умов забезпечення соціальним житлом внутрішньо переміщених осіб

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» щодо умов забезпечення соціальним житлом внутрішньо переміщених осіб.

«Луганщина вже п’ятий рік потерпає від збройної агресії РФ. В умовах бойових дій наш регіон зіткнувся з гострою проблемою забезпечення житлом переселенців. Завдяки цьому закону ми отримуємо новий механізм допомоги людям. Дякую Президенту України та всім хто працював над цим документом за небайдуже та відповідальне ставлення до долі українців», – наголосила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Відповідно до закону серед інших соціально незахищених категорій громадян, правом на надання соціального житла мають і внутрішньо переміщені особи з інвалідністю та члени їх сімей (при цьому члени сім’ї внутрішньо переміщеної особи з інвалідністю беруться на квартирний облік разом із нею незалежно від місця такого обліку). Вони можуть стати на відповідний облік, якщо не мають іншого житла для проживання на підконтрольній українській владі території або житло яких зруйновано (знищене) або пошкоджене до стану, непридатного для проживання, внаслідок проведення антитерористичної операції.