Прес-центр18 грудня 2018, 13:12

Актуальний коментар: приєднання до автокефальної церкви – особисте рішення кожного віруючого

15 грудня в державі на Всеукраїнському Православному Об’єднавчому Соборі засновано автокефальну Православну церкву України.

«Я гордий тим, що як усі українці, став свідком цієї історичної події. Адже церква – це велика сила, яка підтримує та захищає свій народ», – зауважив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко.

Президент України Петро Порошенко на прес-конференції затвердив: «У нас не було, нема і не буде державної церкви. Держава не буде втручатися в діяльність церкви. І в освячену Томосом православну церкву теж ніхто нікого не «запрошуватиме» силоміць. Ще раз наголошую, це – питання вільного вибору для кожного віруючого».

Олександр Костенко підкреслив, що ніяких примусових захоплень не буде, все виключно за бажанням вірян. Цю неправдиву інформацію розповсюджує російська пропаганда. Він закликав не піддаватися російському впливу, мета якого посіяти недовіру та ворожу атмосферу серед українців.

«Також як зазначив Президент України, проект автокефалії і здобуття Томосу є органічною частиною нашої осмисленої і вивіреної стратегії на остаточну і безповоротну деколонізацію України від Російської імперії, повний і беззастережний вихід із пострадянського стану і сфери кремлівського впливу», – процитував Олександр Костенко.