Прес-центр5 березня 2019, 09:03

Актуальний коментар: Сергій Філь доручив терміново створити на Луганщині радіопояс національного мовлення

Протидія інформаційному втручанню РФ на Луганщині триває. Як відомо, напередодні виборів Президента України ворогом збільшено кількість передавачів телевізійного сигналу уздовж кордону з Луганською областю.

«Це є намаганням вплинути на точку зору українців. У протистоянні з інформаційною агресією наразі ми розробляємо документи щодо прорахунку додаткових частот для малопотужного FM-мовлення для населених пунктів Луганщини. Саме таке завдання поставив нам виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь», – зазначив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко.

Слід зауважити, що  Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення систематично замовляє в ДП «Український державний центр радіочастот» прорахунок нових частотних присвоєнь і проводить форматні конкурси на мовлення в FM-діапазоні.

Це відбувається в рамках ініційованого регулятором проекту «Розвиток місцевого радіомовлення, мовлення територіальних громад».

Перелік населених пунктів, для яких організовано прорахунок додаткових частот, уже узгоджено з керівниками органів влади на місцях.

«Необхідна документація майже готова. Після її отримання Національна рада має замовити Українському державному центру радіочастот прорахунок нових каналів мовлення для населених пунктів області, після чого регулятор запропонує нові частоти на конкурс», – підкреслив Олександр Костенко.

Він також нагадав, що тривають роботи з будівництва нової телевежі у Попаснянському районі. Проект реалізується на умовах співфінансування, загальна його вартість складає понад 23 мільйони гривень. Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення вже зарезервовано частотний ресурс для нової радіотелевізійної передавальної станції.

«Передбачається, що за допомогою нової телевежі транслюватимуться 16 телеканалів та 8 радіостанцій. Їх сигнал буде прийматись майже на всій тимчасово окупованій території Луганської області, а також у Донецькій області», – наголосив він.