Прес-центр2 травня 2019, 16:05

Актуальний коментар. Сергій Філь щодо ситуації з призначенням т.в.о. начальника Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи

Конкурс на заміщення посади начальника Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи мав відбутися ще у березні. Однак через численні скарги на порушення, його було скасовано.

У зв’язку з цим на певний період призначено нового т.в.о. – співробітника бюро, якого запропонували самі члени колективу, - Ігоря Устинченка.

Однак невдовзі у ЗМІ з’явились повідомлення про причетність одного з його близьких родичів до НЗФ.

У зв’язку з цим вважаю за необхідне повідомити наступне.

По-перше, інформація щодо причетності близького родича новопризначеного т.в.о. керівника до участі в незаконних збройних формуваннях т.зв. «ЛНР», на жаль, підтверджується. Разом з тим його кандидатура пройшла всі необхідні перевірки Службою безпеки України і фактів, які могли б свідчити проти нього особисто, наскільки мені відомо, не виявлено. Підстав не довіряти у цьому питанні Службі безпеки України у мене немає.

По-друге, я щасливий, що живу не у сталінські часи. І дякувати Богові, в незалежній українській державі немає поняття «сім’я ворога народу». Тому кожен нехай відповідає за свої власні вчинки.

Нагадую, що людина, про яку ми говоримо, свідомо обрала Україну, пов’язує свою долю саме з нею і достатньо професійно виконує свої обов’язки! На жаль, нав’язана нам війна розрізає не лише території, але й сім’ї.

По-третє, звертаю увагу, що Ігор Устинченко виконує обов’язки тимчасово. Невдовзі на посаду начальник Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи буде оголошено новий конкурс. Ситуація знаходиться під моїм особистим контролем. Упевнений, що колектив очолить найбільш компетентний кандидат.