Прес-центр17 серпня 2018, 12:08

Актуальний коментар: відтепер в інформаційному полі Луганщина має позитивний імідж

Про те, які проблеми існують в інформаційному просторі Луганської області та шляхи їх вирішення, розповів радник голови облдержадміністрації з питань координування діяльності у галузі взаємодії із засобами масової інформації Дмитро Левусь.

«З початку нашої роботи ми провели аналіз щодо інформаційної ситуації як на українській території області, так і на тимчасово окупованій, – розповідає він. – Як з’ясувалось, це однобічне представлення регіону у центральних ЗМІ як зони збройного конфлікту, вплив російської пропаганди, брак інформації про життя на тимчасово окупованих територіях.

Протягом півроку ми працювали за цими напрямами. І я вважаю, що нам вдалося досягти тих цілей, які ми поставили перед собою. Насамперед, Луганщину виведено в інформаційне поле України та, частково, Європи як регіон з позитивними новинами, а не лише пов’язаними з війною. Також створено новий спеціалізований майданчик про Луганщину на базі радіо «Голос Донбасу», залучено іноземних партнерів з Латвії та Литви тощо».

Підсумовуючи результати діяльності, Дмитро Левусь наголосив, що робота радників є необхідною, оскільки вона спрямовується на ті ділянки роботи, де у держави немає можливості 100 % працювати.

«Я вважаю, перспективи є, і багато в чому завдяки очільнику області Юрію Гарбузу, який розглядає радників не тільки як певний ресурс, але й як колег, які взмозі зробити Луганщину дійсно кращою та наблизити до високих стандартів».

Як відомо, з початку цього року для покращення ситуації у галузях ЗМІ, екології та охорони навколишнього середовища, а також агропромислового розвитку були обрані шість радників голови облдержадміністрації.

Це зроблено в рамках виконання завдання «Малі гранти для зміцнення організаційних структур в органах влади Донецької та Луганської областей», що реалізується Західноукраїнським ресурсним центром в рамках програми ПРООН «Відновлення та розбудова миру» за фінансової підтримки Швейцарської Конференції та Уряду Швеції.