Прес-центр19 грудня 2018, 16:12

Актуальний коментар: Юрій Клименко закликав не вірити неправдивій провокаційній інформації стосовно воєнного стану

Вже третій тиждень на Луганщині діє, як і в інших дев’яти областях, воєнний стан, який Президент України Петро Порошенко був вимушений оголосити.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зауважив, що на повсякденне життя пересічних громадян це не вплинуло.

 «Абсолютно нічого не змінилося. Традиційно, коли до Нового року залишилось декілька днів, населення активно готуються до свят. Тобто, людей на вулицях не затримують, насильно чоловіків не забирають до військомату, не конфісковують автотранспорт чи житло, – коментує ситуацію в області Юрій Клименко. – Якщо ви десь і чуєте зворотне, то це все фейкова інформація! Вона, нажаль, зараз активно поширюються у мережі Інтернет. Одна з останніх – начебто військомати забирають приміщення у школах та ПТУ, щоб розташувати там наших військових. Скажу відкрито, нами дійсно були розглянуті деякі учбові заклади, проте тільки у випадку активних дій з боку РФ».

Заступник голови облдержадміністрації нагадав, з яких саме причин Президент України був вимушений ввести воєнний стан у десяти областях України.

«Наприкінці листопаду увесь світ став свідком відкритої агресії з боку РФ. Коли наші катери, які проходили у напрямку з Чорного до Азовського морів, були атаковані російськими військовими кораблями», – говорить Юрій Клименко.

Він нагадав, що раніше вони маскувалися під т.зв. «зелені чоловічки» та казали що «нас там нет», а в цей раз, не приховуючись, під прапором РФ захопили українські кораблі.

«Воєнний стан був введений в тих областях, де триває ООС і, які межують на кордоні з  РФ. Президент підкреслив, якщо не буде військового нападу, його продовжувати не будуть», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.