Прес-центр10 травня 2022, 14:05

Алгоритм дій для відновлення казначейського обслуговування закладів освіти, що розташовані на окупованих територіях

Алгоритм дій для відновлення обслуговування через органи Казначейства у разі перебування на тимчасово окупованій території та відсутності посадових осіб із правом першого/другого підпису фінансових документів:

1. Призначити нових посадових осіб із правом першого/другого підпису фінансових документів (керівник, бухгалтер).
2. Створити копії наявних баз даних або узагальнити паперові носії, які містять необхідну в подальшому первинну бухгалтерську інформацію, для можливості відновлення фінансової роботи.
3. Звернутися до органу Казначейства на підконтрольній українській владі території щодо здійснення розрахунково-касового обслуговування та надати необхідні документи за вимогою органу Казначейства відповідно до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 р. № 590.
4. Згенерувати ключі електронного цифрового підпису для нових посадових осіб в органах Казначейства на підконтрольній українській владі території.
5. Налаштувати під‘єднання до системи дистанційного обслуговування «Клієнт Казначейства – Казначейство».
6. Відновити роботу.

Протягом часу, необхідного для оформлення ключів ЕЦП, документи для оплати можна надати до органів Казначейства на паперових носіях.