Прес-центр5 серпня 2020, 16:08

Алгоритм отримання доплати ЄСВ сімейним фермерським господарствам роз’яснено міністерством

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький провів ZOOM-конференцію, де розглянуто порядок отримання доплати ЄСВ відповідно до Постанови КМУ від 22 травня 2019 року № 565 (зі змінами). До участі у заході долучилися представники структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку.

Було нагадано, що одержувачами є члени/голови сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи, яке утворене відповідно до статті 8-1 Закону України «Про фермерське господарство» та зареєстроване платником єдиного податку четвертої групи.
Розмір компенсації нараховується протягом 10 років від 0,9 до 0,1 мінімального страхового внеску виключно за умови сплати решти внеску головою СФГ.
Для отримання доплати:
1.Голова СФГ зобов’язаний сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.
2.Голова СФГ подає не пізніше ніж за п’ять робочих днів до початку місяця до територіального органу ДПС за місцем свого обліку як платника внеску відповідні заяви від себе та усіх членів сімейного фермерського господарства за затвердженою формою.
До заяв голова СФГ додає копію договору (декларації) про утворення сімейного фермерського господарства.
3.Територіальний орган ДПС розглядає заяви протягом трьох робочих днів. За результатами у реєстрі страхувальників робляться відмітки про право члена/голови сімейного фермерського господарства на отримання доплати або у разі відмови повідомляється про це голова СФГ.

Право на отримання доплати члени/голови сімейного фермерського господарства мають з 1 числа місяця, наступного за місяцем подання заяви.

Під час заходу також обговорено хід польових робіт, організація проведення Міжнародної агропромислової виставки «АГРО – 2020» та внесення змін до Податкового кодексу України з врегулювання деяких питань оподаткування ПДВ.