Прес-центр22 лютого 2019, 12:02

Американська компанія HORIZON CAPITAL інвестує в Україну

Horizon Capital, американська компанія прямих інвестицій, що інвестує в експортно орієнтовані компанії з високими темпами росту в Україні та ближньому регіоні, зібрала 200 млн доларів для свого третього фонду, Emerging Europe Growth Fund III, L.P. («EEGF III», «Фонд»).

Інвестиційна стратегія EEGF III орієнтована на швидкозростаючі експортно орієнтовані компанії, які використовують українську конкурентоспроможну платформу собівартості для генерації глобальних доходів, насамперед у сфері ІТ, легкої промисловості, харчування та сільського господарства. Фонд також буде здійснювати інвестиції у окремі високорозвинені сегменти, орієнтовані на внутрішній ринок, наприклад електронну комерцію, охорону здоров’я та фармацевтику, споживчі товари та фінансові послуги.

Розмір інвестицій становитиме від 5 до 20 мільйонів доларів в одну компанію, які будуть вкладені протягом наступних двох-трьох років.

Цей Фонд продовжує успіх попередніх фондів Horizon Capital, зібраних для України та регіону: EEGF II розміром 370 млн дол. 2008 року та EEGF І розміром 132 млн дол., які надавали інвестиції компаніям, орієнтованим на внутрішній ринок. EEGF III є першим фондом Horizon Capital, що інвестує, у першу чергу, в IT та експортно-орієнтовані компанії на ринку.

З більш детальною інформацією про компанію Horizon Capital та процесом подання та оцінки заявки можна ознайомитись за посиланням: https://horizoncapital.com.ua/uk/.

Контактна особа Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації для отримання консультацій: Карасьова Олена Петрівна – головний спеціаліст відділу залучення інвестицій та туризму управління інвестиційної діяльності, підприємництва та цінової політики (тел.: (06452) 4-22-50, e-mail: vistur@ukr.net).