Прес-центр25 cічня 2021, 08:01

Анонсовано нові послуги в «Дії» та інші проєкти Мінцифри

Нові цифрові проєкти та сервіси Міністерство цифрової трансформації запровадить в першому кварталі 2021 року.

Серед них Дія ID, зміна місця проживання, будівельні послуги класів СС2 та СС3, податкові онлайн-послуги, електронний медичний висновок та автоматична реєстрація бізнесу.

Дія ID – сучасний цифровий підпис, який полегшить українцям отримання послуг в онлайні. У смартфоні за декілька кліків можна буде отримати КЕП та підписувати документи, отримувати адміністративні та фінансові послуги.

Також буде доступна зміна місця реєстрації онлайн. Для цього ще наприкінці 2020 року Уряд ухвалив постанову, яка впроваджує експериментальний проєкт з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі.

На портал «Дія» додадуть нові будівельні онлайн-послуги – початок виконання будівельних робіт та введення в експлуатацію об’єктів класу СС2 та СС3. Крім того, з'явиться автоматична реєстрація бізнесу, зокрема, послуг для ФОП онлайн. Вже готуються відповідні зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора.

У 2021 році Мінцифри впровадить електронний лікарняний. Він замінить паперовий на електронний листок непрацездатності. Також вже скоро з'являться податкові онлайн-послуги.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України