Прес-центр13 квітня 2023, 20:04

Артем Лисогор – голова Луганської обласної державної адміністрації. Указ підписав Глава держави Володимир Зеленський

Президент України підписав відповідний Указ  № 213/2023.

«Призначити Лисогора Артема Володимировича головою Луганської обласної державної адміністрації», – йдеться в тексті документа.

Слід зазначити, що з жовтня 2021-го до червня 2022 року Артем Лисогор був відряджений на схід України для виконання обов’язків заступника командуючого Об’єднаних Сил щодо задіяння сил та засобів підрозділів Національної поліції.

Із лютого 2022 року перебував на Луганщині та брав участь в обороні населених пунктів навколо Сєвєродонецька.

У березні 2022 року полковник Артем Лисогор був нагороджений Президентом України орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Артем Лисогор народився 25 квітня 1983 року у Дніпропетровську.

Службу в органах внутрішніх справ розпочав у червні 1999 року курсантом Національного університету внутрішніх справ (м. Харків).

Вищу освіту отримав в 2004 році за спеціальністю «Правознавство».

Із липня 2004 року працював слідчим у райвідділах Дніпропетровського міського управління УМВС України в Дніпропетровській області.

У лютому 2005-го його призначили на посаду інспектора відділу професійної підготовки управління кадрового забезпечення Головного управління МВС України в Дніпропетровській області.

Із грудня 2008 року працював старшим інспектором у підрозділі організації охорони громадського порядку управління громадської безпеки ГУМВС України в Дніпропетровській області. А у грудні 2013 року очолив відділ забезпечення масових заходів цього ж підрозділу.

У листопаді 2015 року прийняв рішення продовжити службу у полку патрульної міліції (згодом – поліції) особливого призначення «Дніпро-1», де працював на посаді заступника командира роти.

Із липня 2016 року тимчасово виконував обов’язки заступника начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

У вересні 2016 року був призначений заступником начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області.