Прес-центр7 червня 2023, 15:06

Артем Лисогор: повернення бізнесу після деокупації, питання відбудови регіону, впровадження пріоритетних проектів на звільненій Луганщині – наші наголоси на цьогорічному Схід-Експо

Сьогодні в Києві продовжує роботу виставка «Схід-Експо 2023».

Близько 80 суб'єктів малого і середнього підприємництва з різних галузей промисловості презентували там свою продукцію.

У приміщенні Мистецького Арсеналу організовано ярмарок, відбуваються панельні дискусії, на яких обговорюються питання економічного відновлення, релокації та адаптації бізнесу, енергоефективності, міжрегіонального співробітництва.

«Повернення бізнесу після деокупації, питання відбудови регіону, впровадження пріоритетних проектів на звільненій Луганщині – наші основні наголоси на цьогорічному Схід-Експо. Бо після визволення територій нам потрібно буде не тільки відбудувати житло і інфраструктуру, а й забезпечити людей роботою», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Під час виставки він зустрівся з керівниками релокованих провідних промислових підприємств області, представниками малого і середнього бізнесу. А саме із представниками ПП «Хімпостачальник», ТОВ «ПРОМДЕКС-УКРАЇНА», ТОВ «Науково-виробнича фірма «МІКРОХІМ», ПрАТ «Хімпроект», ТОВ «АГК Україна», ФОП Косілкин Д.В., ТОВ «Київтехмет», ПрАТ «РКТК».

Наразі там тривають презентації програм підтримки для бізнесу: Програми розвитку ООН, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Фонду народонаселення ООН, DAI/ USAID.

«Вдячні нашим підприємцям за те, що вони зберегли довіру партнерів, робочі місця, виробляють продукцію та сплачують податки», – зазначив директор Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Максим Сутковий.

«Схід-Експо 2023» організовано Програмою розвитку ООН в Україні в межах Програми ООН з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, Посольства США  в Україні та Уряду Хорватії.