Прес-центр1 червня 2023, 19:06

Артем Лисогор: у Лубнах відкрили ігрову сенсорну кімнату для наших дітей

«Там вони зможуть навчатись, розвиватись та, граючись, приємно проводити час. Вона функціонуватиме на базі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», – пояснив Артем Лисогор, очільник Луганщини, під час робочої поїздки Полтавщиною.

Її відкрили до Дня захисту дітей. Безпосередньо свято нашій малечі влаштували в Полтаві сумісно із фахівцями Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації СОС Дитячі Містечка Україна, які й займались облаштуванням сенсорної кімнати, та ЛНУ ім. Т. Шевченка.

Діти мали змогу розважатись та взяти участь у ігротеці з конкурсами та естафетами. Також вони власноруч підготували та презентували подарунки начальнику Луганської обласної військової адміністрації.

«Обласне представництво СОС Дитячі Містечка Україна відновило діяльність у серпні минулого року в Полтаві, а цьогоріч відкрило ще один офіс – у Лубнах. Туди звернулися по допомогу і отримали її 3166 сімей-переселенців, в яких виховується понад 5 тисяч дітей», – сказав Артем Лисогор.

Разом із директором представництва Людмилою Харченко очільник Луганщини Артем Лисогор розглянув подальші напрями підтримки наших сімей із дітьми, які опинилися у складних обставинах. Вони домовились на відкриття таких об’єктів для дітей, як в Лубнах, в інших регіонах країни.

Слід також додати, що упродовж десяти попередніх років діяльності на Луганщині більше 90 000 дітей та дорослих отримали підтримку від фонду – як матеріальну, так і нематеріальну фахову: консультації психологів, педагогів, логопедів.