Прес-центр11 червня 2019, 10:06

Артилерійські підрозділи зі складу ООС відточували бойову майстерність

У районі проведення операції Об’єднаних сил тривають практичні тренування із залученням артилерійських підрозділів, які знаходяться у районах відведення.

За розпорядження Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського проведено чергові комплексні інструкторсько-методичні заняття щодо дії самохідно-артилерійської батареї 2С1 під час ведення вогню зі зміною вогневої позиції та подоланні водної перешкоди.

До відпрацювання навчальних питань залучались підрозділи артилерії, розрахунок станції РЕБ «Буковель», група розмінування, бойові розрахунки «Оса» та «Стріла -10», а також мобільна евакуаційна група.

Артилеристи та інженери продемонстрували вмілі дії під час долання водної перешкоди з використанням поромної переправи. Також екіпажі самохідно-артилерійської батареї 2С1 влучним вогнем знищили умовного противника під час його спроби захопити водну переправу.

Також, військові медики відпрацювали евакуацію поранених військовослужбовців з поля бою та елементи надання домедичної допомоги.

Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський високо оцінив злагодженість у діях залучених до навчань підрозділів та переконався у професійності підлеглого особового складу. Він наголосив на потребі постійного поліпшення умов проживання українських захисників в районах відведення та вдосконалення бойової підготовки особового складу.

За інформацією ООС