Прес-центр29 травня 2017, 15:05

Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області налагоджує контакти з Радою Європи

25 травня в Офісі Ради Європи в Україні відбулася зустріч представників Асоціації зі Спеціальним радником Уряду України з питань децентралізації Даніелем Попеску.

Голова Асоціації Володимир Прокопенко подякував за надану можливість зустрітися, розповів про хід децентралізаційної реформи та проблеми місцевого самоврядування на Луганщині, завдання і плани Асоціації, бажання співпрацювати з фахівцями Офісу Ради Європи, брати участь у програмах РЄ задля розвитку системи місцевого самоврядування у Луганській області відповідно до європейських стандартів та кращих практик.

Пан Попеску розповів про досвід роботи в Україні, у тому числі співробітництво з Донецькою облдержадміністрацією, запросив органи місцевого самоврядування Луганщини взяти участь в конкурсі міні-грантів, який найближчим часом буде оголошений Радою Європи. Також він  запропонував підготувати пропозиції щодо можливої співпраці Асоціації, органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади Луганської області з Офісом РЄ в Україні.

Після цього луганчани зустрілися з менеджером Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» Андрієм Гуком, який відповідає за проведення конкурсу міні-грантів.

Досягнута домовленість про надання консультативної допомоги з боку фахівців Офісу РЄ при підготовці та проведенні обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування «Місцеві ініціативи», пошук можливостей для співробітництва в подальшому.