Прес-центр5 липня 2018, 17:07

Асоціація органів місцевого самоврядування надала пропозиції до проекту структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області

5 липня відбулася робоча зустріч представників Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації та Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області, де розглядався проект структури Програми економічного і соціального розвитку Луганської області.

Заступник директора Департаменту – начальник управління економічного та соціального розвитку облдержадміністрації Ольга Севостьянова розповіла присутнім про проведену роботу із приведення у відповідність структури Програми.

Під час обговорень Голова Асоціації Володимир Прокопенко наголосив на важливості порушеного питання в період реформи з децентралізації та розвитку системи місцевого самоврядування.

Разом з тим, заступник Виконавчого директора Асоціації Альберт Зінченко запропонував звернути увагу на зміни, які найближчим часом будуть внесені до Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації.

Зокрема, щодо реалізації регіональних стратегій і планів заходів на засадах смарт-спеціалізації, що передбачає визначення окремих стратегічних цілей та завдань з розвитку видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал, з урахуванням конкурентних переваг регіону.

За результатами зустрічі прийнято рішення про надання відповідних пропозицій Асоціацією органів місцевого самоврядування Луганської області для їх урахування в структурі Програми економічного і соціального розвитку Луганської області та її додатків.