Прес-центр1 жовтня 2018, 13:10

Аудитори Луганщини за вісім місяців забезпечили відшкодування втрат на суму 7,8 млн гривень

Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області впродовж січня-серпня 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 7,8 млн гривень.

За вчинені фінансові порушення 28 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, ще один – до матеріальної та п’ять –дисциплінарної.

До шести установ, у яких виявлені порушення, застосовано зупинення операцій із бюджетними коштами, зменшення бюджетних призначень на суму 180,79 тис. гривень та попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства.

За результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади й місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій прийняли три управлінські рішення та врахували шість пропозицій за підсумками державних фінансових аудитів.

Матеріали 19 ревізій передано правоохоронним органам для відповідного реагування. За результатами їх розгляду розпочато чотири досудові розслідування та вручено три письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 7 млн гривень.

За інформацією Державної аудиторської служби України