Прес-центр12 липня 2022, 08:07

Авіацією ворог намагається витиснути українських захисників, а тим часом в Лисичанську «зникає» комунальна техніка, - Сергій Гайдай

Наші бійці тримають оборону і протидіють спробам росіян створити умови для майбутніх наступальних дій, - зазначає очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Однак під час «оперативної паузи» окупанти не припинили артилерійські та ракетні удари, намагаються захопити невеликі населені пункти, розташовані на межі Луганської та Донецької областей, аби блокувати великі міста. Щонайменше від чотирьох авіаударів потерпали села і селища 11 липня», - повідомляє начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Артилерійський вплив з боку росіян, як відзначає Сергій Гайдай, на жаль, стає буденністю: «Більше дивуємося, коли гармати та «гради» стихають на якусь мить, ніж тому, що артилерійська навала триває по чотири чи шість годин поспіль. Вчора та сьогодні вночі було вісім артилерійських обстрілів та щонайменше три - мінометні».

Окупанти завдають значних руйнувань житлу та інфраструктурі, на що навіть не звертають уваги.

«Такі населені пункти, як Білогорівка чи Верхньокам’янське, вже майже не впізнати. Але вони не цікавлять росіян. Як, до прикладу, й Рубіжне. Що ці нелюди за три місяці там зробили? Обстежили житловий фонд. До речі, те саме робитимуть і в Сєвєродонецьку. Купа обіцянок на камери пропагандистських каналів в той час, коли в людей нема світла, води й газу. Чим вони хизуються? Привезли «асвабажденным» місцевим жителям гарячого українського борщу? А тим часом в Лисичанську «зникає» комунальна техніка. Її не спрямовують на розбирання завалів чи ремонт комунікацій. Напевно, просто вивозять придбану нами за останні роки техніку в невідомому напрямку, залишаючи місцеве ЖКГ ні з чим. У переважній більшості такі випадки трапляються після того, як комунальне або приватне підприємство «офіційно обстежить» комендатура», - каже Сергій Гайдай.