Прес-центр3 лютого 2021, 16:02

Батальйон імені Героя України Сергія Губанова отримав свій бойовий прапор

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у врученні бойового прапора батальйону  поліції «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова. Також у заході взяли участь заступники Голови Національної поліції України Олександр Фацевич і Вадим Троян та начальник ГУ Нацполіції в Луганській області Олег Григоров.

У вітальному слові очільник Луганщини Сергій Гайдай розповів про історію знайомства з тим, чиїм ім’ям названо поліцейський батальйон «Луганськ-1» – Героєм України Сергієм Губановим: «Я ніколи не забуду тієї хвилини, коли я мусив сказати слово на похоронах Сергія. Познайомився і поспілкувався з ним рівно п’ять хвилин, коли ми були у Щасті на передачі полонених. Але ці п’ять хвилин знайомства з ним будуть зі мною усе життя, лишаться у моїй пам’яті. Сьогодні ж у вас визначна подія, адже отримання підрозділом свого власного бойового прапора – це велика честь і велика відповідальність».

Всі присутні вшанували пам'ять Героя України Сергія Губанова хвилиною мовчання.

«Сьогодні ви отримаєте прапор, який несе символ вашого підрозділу та пам'ять вашого полеглого командира. Хочу подякувати вам за кропітку, складну та небезпечну службу», – сказав Олександр Фацевич.

Крім того, Сергій Гайдай взяв участь у врученні відзнак Міністерства внутрішніх справ України співробітникам батальйону.