Прес-центр28 вересня 2021, 15:09

Базові знання, які ви закладаєте – міцний фундамент для створення процвітаючої та розвинутої країни, – Сергій Гайдай

У Сєвєродонецькому обласному фаховому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбулись урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Участь у заході взяв голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Вітаючи вчителів, вихователів, позашкільників, майстрів закладів професійної освіти, викладачів, очільник області зазначив, що кожен із них невід’ємна частина освітянської спільноти України.

«Ви дуже сильно впливаєте на майбутнє нашої держави. Від наших дітей – ваших учнів, які колись нас замінять, залежить доля України. Базові знання, які ви закладаєте  – міцний фундамент для створення процвітаючої та розвинутої країни, – наголосив Сергій Гайдай. – Моя мрія – за свою каденцію побачити не тільки відновлення шкіл на Луганщині, але й покращення ваших фінансових умов. Пам’ятаю свою вчительку, яка дуже принципово ставилася до навчання і своїх учнів. Коли через 10 років я зустрівся з нею, вона мені сказала, що її колеги не можуть дозволити собі таку розкіш – бути принциповими. Хочу щоб ви отримували таку зарплату, яка буде для вас достатньою». 

Також він подякував за відповідальність у щепленні проти COVID-19. «Радий, що наші школи не перейшли у карантинний режим. Дякую вам, що ви дали змогу дітям займатися в оффлайні: вчитися у класі, спілкуватися з однокласниками, жити повноцінним шкільним життям», – зазначив Сергій Гайдай.

Потім голова облдержадміністрації вручив нагрудні знаки Міністерства освіти і науки України: «За наукові та освітні досягнення» заступнику директора з науково-педагогічної роботи Луганського обласного інституту післядипломної роботи Сергію Жерліцину;  «Василь Сухомлинський» – директору Комунального закладу «Луганська обласна Мала академія учнівської молоді» Олені Бардаш та вчителю української мови та літератури Спеціалізованої середньої школи № 17 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов м. Сєвєродонецьк Тетяні Клименко.

Також нагрудним знаком «Відмінник освіти» відзначено вчителя української мови та літератури Новомикільського ліцею Ольгу Жернову, викладача фізики Державного навчального закладу «Сєвєродонецький професійний ліцей» Людмилу Зінченко та вчителя біології Середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 Інну Топалову.

Крім цього, низку працівників освіти було нагороджено Почесними грамотами та Листами подяки облдержадміністрації.

Наприкінці освітянську спільноту привітали духовий оркестр Сєвєродонецького обласного фахового коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, художній керівник та диригент Ганна Погорєла та ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії.