Прес-центр16 серпня 2018, 14:08

Безпека громадян та відновлення інфраструктури – пріоритети роботи обласної влади, – Юрій Гарбуз про підсумки 100 днів ООС

«Підвищення рівня якості життя на підконтрольних українській владі територіях Донецької і Луганської областей є найкращим аргументом на користь реінтеграції. Тому робота моєї команди спрямована на забезпечення позитивних перетворень на ввіреній мені території», – зауважив Юрій Гарбуз під час прес-конференції, присвяченої результатам перших 100 днів проведення операції Об’єднаних сил на території Луганської та Донецької областей.

Як зазначив Юрій Гарбуз, нова модель управління роботою ВЦА, яка вступила в силу із початком ООС, дозволила поліпшити військово-цивільне співробітництво, налагодити координацію і комунікацію між органами державної влади, Збройними Силами України, іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами.

За словами очільника Луганщини, спільна робота носить плановий і системний характер: «Щомісяця спільно з Командуванням Об'єднаних силами ретельно плануємо і реалізуємо практичні дії щодо забезпечення суверенітету України на території Луганської області».

Виходячи з поставленої мети, а також завдань Об'єднаних Сил, Юрій Гарбуз визначив такі пріоритети діяльності адміністрації: безпека, відновлення і розвиток інфраструктури, гуманітарна та інформаційна сфери.

За його словами, підвищення рівня безпеки на території Луганської області є першочерговим засобом зниження соціального напруження серед населення. Особливу увагу було приділено відновленню життєдіяльності в Золотому-4 і Катеринівці.

«Вирішуються першочергові питання соціально-економічного розвитку населених пунктів, а також матеріальної допомоги постраждалим і соціально-незахищеним громадянам. Для місцевих жителів запроваджений спеціальний графік роботи КПВВ «Золоте». Налагоджено безперебійний підвіз продуктів і необхідних товарів. За заздалегідь встановленим графіком працює мобільние відділення «Ощадбанку». Завешується капітальний ремонт ФАПу в с. Катеринівка. Тривають роботи з розмінування», – розповів Юрій Гарбуз.

У Луганській області налагоджено систему взаємодії правоохоронних органів, органів цивільного захисту та місцевої влади. Тільки в 2016-2017 рр. на реалізацію Регіональної цільової програми розвитку оборонно-правоохоронної сфери та цивільного захисту населення було виділено з обласного бюджету 70,6 млн грн. Ці гроші спрямовані на поліпшення матеріально-технічної бази правоохоронних органів, Державної служби з надзвичайних ситуацій, підрозділів ЗСУ в Луганській області.

«Питання підвищення обороноздатності та створення умов для військовослужбовців Збройних Сил України і співробітників правоохоронних органів, що входять до складу ОС, є пріоритетними в роботі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації», – зауважив очільник області.

У рамках планів спільних дій з Об’єднаними силами налагоджена ефективна робота у сфері гуманітарного розмінування і громадського захисту населення.

У першу чергу на Луганщині відновлюються об’єкти життєзабезпечення та критичної інфраструктури. Так, у травні поточного року спільно з Командувачем ОС проведено виїзну нараду щодо запуску газопроводу високого тиску від ГРС «Мирна Долина» (с. Підлісне) до ШРП у смт Тошківка.

Облдержадміністрацію підготовлені проекти реконструкції шести мостів і шляхопроводів, зруйнованих внаслідок військових дій. Сьогодні тривають роботи на останньому об'єкті – шляхопроводі в Попасній.

«За виконану колосальну роботу з відновлення трьох об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури в Луганській області (Новодружеський міст, Троїцький міст, шляхопровід у Попасній) висловлюю подяку Окремому мостовому загону 26 об'єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту», – додав Юрій Гарбуз.