Прес-центр14 листопада 2016, 12:11

Бібліотекарі Луганщини взяли участь у Всеукраїнській акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ»

Понад двох тижнів бібліотекарі Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.М.Горького подорожували західними регіонами нашої країни у волонтерському агітпотязі «Труханівська Січ».

Вони відвідали дев’ять областей Західної України із зупинкою в 13 містах. 

Потяг зібрав 150 активістів із різних куточків Луганської та Донецької областей, серед яких студенти, творчі колективи, представники різних громадських організацій. 20 жовтня вони відправився з залізничного вокзалу Києва. Мета акції – не розваги та відпочинок, а об’єднання всіх навколо любові до України.

Місією бібліотекарів була, перш за все, участь у культурних, історичних та соціальних диспутах, презентація зовсім нової Луганської обласної бібліотеки ім. О.М.Горького, яка сьогодні розташована в Старобільську, та обмін досвідом з іншими представниками обласних та місцевих громад.

Працівникам бібліотеки вдалося поспілкуватися з молоддю та громадськістю, встановити дружні взаємини. Цікаві зустрічі та дискусії проводилися у вишах, школах, будинках культури різних міст. Наші бібліотекарі завітали до 10 книгозбірень, отримали в подарунок цінні книги з різних куточків Західної України.

Бібліотекарі планують стати учасниками чергової мандрівки. Найближчим часом агітпотяг «Труханівської Січі» відправиться в наступну подорож – Південною Україною.