Прес-центр3 cічня 2019, 17:01

Білокуракинська ОТГ планує покращити благоустрій населених пунктів

Білокуракинська селищна рада має намір облаштувати територію громади з використанням тротуарної плитки власного виробництва. Для цього на комунальне підприємство «Білокуракине-комунсервіс» у 2019 році запланована  закупівля спеціального обладнання для виробництва плитки. Відповідний пункт плану винесений на обговорення у проекті Перспективного плану розвитку Білокуракинської ОТГ на 2019-2021 роки.

Як зауважила завідувач сектору з питань соціально-економічного розвитку Білокуракинської селищної ради Олена Трубачова, протягом останніх двох років п’ять тротуарів у селищі було облаштовано тротуарною плиткою, яку закуповували у сторонніх постачальників.

«Реалізація проекту необхідна для забезпечення населення, підприємств та організацій якісними житлово-комунальними послугами з благоустрою та облаштування тротуарів та майданчиків тротуарною плиткою власного виготовлення. Проект буде втілено за наявності необхідного фінансування, – пояснила Олена Трубачова, коментуючи проект Плану. – В перспективі планується облаштування тротуарних алей у парках та скверах, а також тротуарів у населених пунктах громади із застосуванням тротуарної плитки».

Обладнання комунального підприємства спеціальним устаткуванням (пресом гідравлічним та матрицями для виготовлення тротуарної плитки) коштує 250 тис. грн.

«У разі реалізації проекту на комунальному підприємстві буде створено чотири робочих місця, що сприятиме скороченню безробіття. Також очікуються додаткові надходження до селищного бюджету, значний потенційний розвиток та розширення послуг, що надаються комунальним  підприємством «Білокуракине-комунсервіс», – додала завідувач сектору з питань соціально-економічного розвитку Білокуракинської селищної ради.

Нагадаємо, 12 листопада 2018 року Президент України Петро Порошенко провів щорічну Раду регіонального розвитку. Глава держави доручив представникам влади всіх рівнів розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

На виконання доручення Президента України в.о. голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної Сергій Філь провів 30 листопада 2018 року обласну Раду регіонального розвитку.

Ради регіонального розвитку як консультативно-дорадчі органи утворені у кожному районі Луганської області. На основі планів розвитку територій буде сформований перспективний План розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки. Він має стати частиною єдиного перспективного Плану розвитку України, ініційованого Президентом України Петром Порошенком.