Прес-центр6 листопада 2019, 10:11

Біловодська громада одна з кращих в Україні з місцевого економічного розвитку

Біловодська об'єднана територіальна громада увійшла до 12 найкращих ОТГ України, які створили успішні практики з місцевого економічного розвитку.

Асоціація міст України видала збірку із описом моделей місцевого економічного розвитку, демонструючи порядок дій та інструменти, які застосовують органи місцевого самоврядування, для ефективного використання потенціалу економічного розвитку територіальних громад, а також перші результати.

Перспектива розвитку Біловодської селищної ради Біловодського району Луганської області та розроблена модель місцевого економічного розвитку для громади була сформована на базі галузей існуючих підприємств та з урахуванням конкурентних переваг, які має громада. Зокрема, це стосується: наявності історико-культурної спадщини, рекреаційного потенціалу та туристичних об‘єктів.

Модель місцевого економічного розвитку Біловодської ОТГ підтримується стратегією і має певну послідовність складових, які реалізуються комплексно з комбінацією різних інструментів відповідно до планів дій та стратегії.

Зазначимо, що важливу об’єднавчу роль у громаді відіграла стратегія, а точніше, процес її формування, який врахував інтереси різних цільових груп, сприяв появі взаємної довіри і став договором про спільні дії влади, бізнесу і громади. Сьогодні таке партнерство з жителями сприяє реалізації важливих питань, які стосуються соціально-економічного розвитку громади.

Видання підготовлено в рамках проєкту ПУЛЬС, який Асоціація міст України реалізує за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

З виданням «МОДЕЛІ МІСЦЕВОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ: успішні практики» можна ознайомитись за посиланням.