Прес-центр16 квітня 2018, 11:04

Більш ніж місяць пересувна виставка про УПА подорожує районами Луганщини

Зокрема, з фотодокументальною виставкою «УПА – відповідь нескореного народу. Повстанці проти нацизму і комунізму» вже ознайомилися жителі Біловодського, Міловського, Марківського, Новопськовського, Білокуракінського, Троїцького, Сватівського районів та міста Сєвєродонецьк.

У цей раз 24 стенди, на яких представлена історія про повстанців у фотографіях, документах та картах була розгорнута у Кремінській районній бібліотеці для дітей.

«Історію про УПА не можна назвати достатньо вивченою на території нашого регіону. А завдяки цієї виставці у молоді та жителів нашого району є можливість дізнатися правду про тих дівчат та хлопців, які кинули виклик нацистському та радянському режимів. Близько ста тисяч цих юнаків стали воїнами Української Повстанської Армії», – зазначила заступник голови райдержадміністрації Лариса Махура.

У свою чергу, депутат районної ради, вчитель історії за фахом Людмила Підтинна зауважила, що історія УПА – це історія боротьби української держави за свою незалежність. Чим краще ми знатимемо власну історію, тим меншою буде довіра до міфів, і тим менше шансів ми залишимо ворогу у сучасній, хай і гібридній, війні.

Сьогодні виставка буде розгорнута у місті Рубіжне, а потім вона завітає до жителів міста Лисичанськ та Попаснянського району.