Прес-центр26 лютого 2019, 14:02

Більше 10 проектів від Троїцької ОТГ увійшли до перспективного плану розвитку Луганщини

 

Відновлення соціальних об’єктів та інфраструктури визначені пріоритетними для розвитку Троїцької об’єднаної територіальної громади на найближчі три роки. Про це сьогодні у ході брифінгу для ЗМІ повідомив Троїцький селищний голова Демид Палагно.

Протягом двох місяців тривали громадські обговорення Перспективного плану розвитку Троїцького району на 2019-2021 роки, частину якого склали проекти, що запропонували жителі ОТГ.

Як зазначив селищний голова, було подано більше 10 проектів, реалізація яких покликана створити сприятливе соціальне середовище у громаді. Це три великі проекти у сфері освіти, шість проектів, спрямованих на забезпечення населення якісною питною водою, а також будівництво спортивних об’єктів.

«У громаді ми маємо 94 бюджетних об’єкта, і в усіх було проведено енергоаудит. Будівлі, які визначені найбільш енерговитратними, стоять першими у черзі на ремонт із утепленням та застосуванням енергозберігаючих технологій. Саме тому до найближчих планів увійшли проекти капремонту опорного закладу освіти «Троїцький ліцей» та дитячого садка «Теремок», – зазначив Демид Палагно.

З метою покращення доступу до спортивної інфраструктури дітей з особливими потребами та підтримки занять спортом населення у трьох населених пунктах будуть збудовані спортивні майданчики.

«Системи водопостачання також потребують невідкладної уваги. Йдеться про 150 кілометрів водогону, ці мережі будувалися у середині 60-х років, а отже морально і фізично застаріли. Наприклад, у с. Новоолександрівка восени було завершено капітальний ремонт водопостачальної системи, в результаті чого знизилися витрати на електроенергію, а жителі забезпечені водою. У планах – капремонт та будівництво у селах  Воєводське, Солонці, Розпасіївка, Новознам’янка та Ями», – пояснив Троїцький селищний голова.

За його словами, поступовий розвиток громади вже позначився такими об’єктами як сучасний Центр надання адміністративних послуг, трьома відремонтованими школами, відновленими 40 кілометрами мереж вуличного освітлення.

Зазначимо, що Перспективний план розвитку Троїцького району на 2019-2021 роки стане частиною перспективного Плану розвитку Луганської області. Він буде затверджений на другому засіданні Ради регіонального розвитку Луганської області та представлений Президенту України.