Прес-центр22 травня 2023, 11:05

Більше 2200 внутрішньо переміщених луганчан на минулому тижні звернулися за допомогою до хабів Гірської громади

Крім продуктів харчування, у гуманітарному штабі в Богданівці інформаційні послуги надавали фахівці Луганського обласного центру зайнятості. У лікаря Центра первинної медико-санітарної допомоги Попаснянської міської ради можна було отримати медичні препарати.

У Києві продовжилася видача продуктових наборів. Відвідувачі також отримували правову допомогу від начальника штабу, благодійного фонду «Право на захист» та консультації спеціаліста Луганського обласного центру зайнятості.

У Корсунь-Шевченківському та Хмельницькому переміщеним особам з Луганщини надавалися продуктові набори. Ті, хто потребує, отримували роз’яснення із загальних, соціальних, юридичних питань.

На Полтавщині відвідувачі забезпечувалися продуктовими та гігієнічними наборами, одягом, взуттям та підгузками.

Також надавалася допомога юристами благодійного фонду «Право на захист», надавали консультації спеціалісти Пенсійного фонду України у Луганській області, спеціалісти громадської організації «Клас» – соціальні послуги, а медична сестра Троїцького центра первинної медико-санітарної допомоги – ліки.

Також слід зазначити, що працівники штабу у співпраці з гуманітарним центром «Проліска – Кременчук» забезпечували наших земляків наборами для облаштування побуту у місті Кременчук.