Прес-центр28 cічня 2021, 10:01

Більше 52 тисяч молодих жителів області взяли участь у проведених національно-патріотичних заходах області минулоріч

Минулого року в області проведено 767 заходів національно-патріотичного виховання, до яких було залучено більше 52 тисяч молодих жителів. Слід зазначити, що у зв’язку з карантинними обмеженнями низка з них відбулася в онлайн режимі.

Наприклад, фестиваль творчості дітей та молоді з інвалідністю «Восток – Схід – West – 2020», районний фестиваль творчості «Повір у себе!» для дітей та молоді з інвалідністю, фестиваль творчості для дітей та юнацтва «Лицарі та Панночки Луганщини – 2020».

Також проводилися й молодіжні заходи в форматі офлайн. Серед них: XIІ обласний конкурс «Молода людина Луганщини – 2019»; молодіжне свято до 14 лютого «Клуб знайомств запрошує друзів»; проведення гри «#Літоквест» в м. Сєвєродонецьку до Дня молоді; тренінгові заняття «Проєктний менеджмент для шкіл» для представників навчальних закладів регіону; «Регіональний етап вишівської Студреспубліки»; патріотичний табір «Пілігрим»; фестиваль «Я-нація» до Дня українського козацтва та інші.

У 2020 році завдяки плідній співпраці обласної та районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, благодійних організацій, міжнародних фондів відкрито 6 молодіжних просторів.

На кінець року в області функціонують 20 молодіжних хабів, платформ та коворкінгів, що сприяють розвитку молодих людей в сфері громадської освіти, популяризації здорового способу життя, волонтерству, молодіжному підприємництву, підвищенню рівня мобільності.

Відповідно до регіональних цільових програм «Молодь Луганщини» та національно-патріотичного виховання дітей та молоді управлінням молоді та спорту облдержадміністрації проведено обласні конкурси ініціатив щодо реалізації (виконання) програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства. За результатами конкурсу обрано переможців – проєкти громадських організацій, фінансування яких здійснювалось за рахунок коштів  обласного бюджету протягом 2020 року.

Громадські організації та активна молодь Луганщини брали участь в обговоренні ефективності реалізації регіональної програми «Молодь Луганщини на 2016-2020 роки» та підготовки пропозицій до проєкту програми «Молодь Луганщини» на 2021-2025 роки.

Представники Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при облдержадміністрації взяли участь в підготовці проєкту регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки.