Прес-центр15 лютого 2021, 13:02

Більше ста робіт представлено учасниками конкурсу художньої творчості з живописної композиції на тему «Тварини-символи Луганщини»

За підтримки Програми ООН із розвитку та розбудови миру та за участі ЗМІ, небайдужих містян та авторів робіт в облдержадміністрації відбулося урочисте відкриття виставки робіт учасників конкурсу художньої творчості з живописної композиції на тему «Тварини-символи Луганщини». Загалом було представлено 107 робіт.

Проблематика, яку окреслювали діти, це, здебільшого, війна на Донбасі, екологія та природа. В роботах представлені не тільки тварини-символи Луганщини, адже діти почали використовувати у малюнках новостворені бренди громад, як-то наприклад Гірської, Марківської, Білокуракинської.

Нагадаємо, конкурс відбувся з 9 листопада по 9 грудня 2020 року. У ньому взяли участь майже 1200 осіб з різних куточків Луганщини у чотирьох категоріях:

  • Молодша вікова – 794 роботи;
  • Середня вікова – 338 робіт;
  • Старша вікова – 28 робіт;
  • Цифровий малюнок – 18 робіт.

Учасники конкурсу отримали дипломи та брендовані подарунки. Журі визначило 15 переможців у чотирьох категоріях та у двох – призи глядацьких симпатій, голосування за які відбулося на сторінці конкурсу у Фейсбук.

Виставка триватиме до 19 лютого включно, тож запрошуємо всіх на власні очі побачити роботи.

Нагадаємо, у липні 2018 року у Луганщини з’явився власний бренд «Луганщина моя», в рамках якого область отримала три тварини-символи: кінь, бабак та лисиця.