Прес-центр27 квітня 2020, 16:04

Благодійники передали медзакладам Луганщини біозахисні костюми та маски

Боротьба з коронавірусною інфекцією стала для українського суспільства сильним об’єднавчим фактором. Волонтери та пересічні громадяни не лишилися осторонь під час загрози виникнення осередків займань COVID-19.

Так, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая, його заступник Катерина Безгинська взяла участь у передачі гуманітарного вантажу для лікарень регіону.

Благодійні фонди «Прайм» та «Корпорація монстрів» надіслали на Луганщину чергову партію засобів індивідуального захисту для медичних працівників та осіб, які контактують із хворими на коронавірусну інфекцію.

За словами Катерини Безгинської, «Прайм» передав медичним закладам області, які визначені для надання допомоги хворим на COVID-19, а також Луганському регіональному центру медицини катастроф 850 одноразових захисних комстюмів, 100 біозахисних комбінезонів та 1000 масок (загальна вартість склала майже 600 тис. грн). «Корпорація монстрів» – 800 одноразових біозахисних костюмів, 4750 масок та 165 комплектів бахіл.

«Ця допомога буде розподілена між центром екстреної допомоги, для забезпечення наших мобільних бригад та нашими п’ятьма опорними лікарнями – у Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Біловодську та Старобільську. Трішки більше засобів індивідуального захисту буде виділено лікарням Рубіжного та Старобільська, адже ці лікарні більше за всіх стикаються з хворими на COVID-19», – зазначила вона.

Генеральний директор Старобільської РТМО Горбаченко Галина наголосила, що вся допомога, яка надається її лікувальному закладу вкрай важлива для убезпечення життя та здоров’я персоналу в умовах пандемії коронавірусу.

Цей гуманітарний вантаж, як і попередній, що надійшов від МОЗ 16 квітня п.р., доправлений до м. Сєвєродонецька АТ «Укрпошта» безкоштовно. Нагадаємо, що Луганська філія «Укрпошти» також долучилась до благодійної акції, тому кожна людина чи організація може безоплатно відправити засоби індивідуального захисту для опорних медичних установ у Рубіжному, Лисичанську, Старобільську, Сєвєродонецьку та Біловодську. Крім того, по області поштарі безкоштовно доставляють ліки у рамках всеукраїнської акції «Ліки 24».