Прес-центр30 серпня 2019, 14:08

Благодiйний фонд «Допомагати просто!» підтримує прифронтові лікарні області

Благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто!» вкотре передав у прифронтові лікарні Луганської області найсучасніше медичне обладнання, яке рятуватиме життя та здоров’я українських захисників та цивільних людей.

Так, у Попаснянській центральній районній лікарні встановлено апарат штучної вентиляції легенів HAMILTON-C1 і дефібрилятор TEC-5621.

Загальна вартість обладнання – 899 870 гривень.

Апарат відповідає найвищим світовим стандартам надання невідкладної медичної допомоги.

Також, сучасне обладнання отримала Щастинська міська лікарня.

Це гастроскоп FG-29V та 2 шприцеві інфузійні насоси Aitecs на загальну суму 636 000  гривень.

«Наш старий гастроскоп відпрацював 20 років, – розповідає лікар ендоскопіст цього медичного закладу Віктор Ящук. – Цей новий апарат суттєво збільшив обсяг можливостей при обстеженнях та наданні допомоги. Завдяки йому ми кожного дня обслуговуємо до 15 пацієнтів».

Шприцеві інфузійні насоси передали у відділення інтенсивної терапії лікарні. Таке сучасне обладнання незамінне у післяопераційний період. Ці шприци допомагають в автоматичному режимі вводити надточні дози медпрепаратів, значно збільшують ефективність догляду за важкохворими та пораненими, суттєво зменшують страждання пацієнтів.

Нагадаємо, цього року у рамках проекту БФ «Допомагати просто!» у Станично-Луганську центральну районну лікарню було передано реанімаційне обладнання на суму 543 817 гривень.

Слід зазначити, що за 5 років фондом реалізовано проектів на 50 мільйонів гривень.