Прес-центр22 травня 2018, 15:05

Благоустроєм території Луганщини у містах та районах повинні займатися систематично

Про попередні підсумки щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою сьогодні, 22 травня, на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він відзначив, що згідно з поданою райдержадміністраціями та міськвиконкомами інформацією, акцію з благоустрою проведено в усіх 530 населених пунктах Луганщини, у тому числі 12 містах.

До неї долучилися близько тисячі підприємств, організацій, установ різних форм власності. Для проведення визначеного обсягу робіт використано майже 8,6 млн гривень, з них 8,3 млн гривень – бюджетні кошти.

Віталій Сурай наголосив, що під час весняного прибирання ліквідовано 745 несанкціонованих сміттєзвалищ, прибрано та приведено до належного санітарного й естетичного стану 11 720,9 тис. кв. м прибудинкових територій, 179 парків та 121 сквер, висаджено більше 4 тис. дерев і 1,7 тис. кущів.

Упорядковано 794 дитячих та 444 спортивних майданчики, а також 781 кладовище та 487 пам’ятників, меморіальних комплексів, братських могил, інших місць, пов’язаних з історичними подіями воєнних років. Окрім того, очищено від піску 11,9 млн кв. м вулично-дорожньої мережі.

Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, у 2018 році 56 мільйонів гривень виділено по територіям на комунальні дороги, що розташовані в межах населених пунктів, проте у більшості випадків роботи ще не розпочато.

З цього приводу заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко на сьогоднішній апаратній нараді поставив завдання територіям прискорити відповідні роботи.

Загалом цьогоріч у цій акції в області взяли участь близько 50 тис. осіб.

«Приведення території Луганщини до належного стану має бути завданням, яке громада області повинна виконувати систематично. Тому зазначену роботу з благоустрою території районів та міст слід продовжувати як у межах населених пунктів, так і поза ними», – сказав Віталій Сурай.

Посадовець нагадав, що Всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля» проводиться щороку відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 р. № 777-р протягом квітня-травня. У третю суботу квітня відбувається День благоустрою.

Стосовно підсумків попереднього опалювального сезону Віталій Сурай відзначив, що установами, підприємствами та організаціями відповідна робота проведена на хорошому рівні. Наразі в області тривають підготовчі заходи до опалювального сезону 2018-2019 років.