Прес-центр25 вересня 2018, 13:09

Близько трьох мільйонів отримали аграрії Міловського району за державними програмами підтримки

Відбулася виїзна нарада з питань реалізації державних програм підтримки аграрного сектору у Міловському районі.

Попередні підсумки дії державних програм в області та у Міловському районі підбила директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова.

Зокрема, у поточному році аграрії району за другий квартал отримали часткову компенсацію вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання на загальну суму 2885,6 тис. гривень, на третій квартал сума становитиме 465,3 тис. гривень. Також надано дотацію за утримання 19 голів корів у розмірі 14,3 тис. гривень, до кінця року очікується ще 21,0 тис. гривень за утримання 28 голів.

Також надійшли виплати дотацій за утримання молодняку великої рогатої худоби фізичним особам на суму 15,2 тис. гривень. Документи для отримання дотації подали 100 громадян за утримання 250 голів молодняку ВРХ на суму 151,2 тис. гривень. Це становить 50 % від проідентифікованих тварин. Фізичним особам району надано компенсацію за дві установки індивідуального доїння.

Крім того, під час наради обговорено ряд проблем як по виконанню програм підтримки, так і в цілому з питань сільськогосподарського виробництва. Також відвідана низка підприємств району.