Прес-центр11 травня 2023, 07:05

Бої точилися у Серебрянському лісництві, в Луганську відкрито ще три шпиталі для окупантів, Кремінна закрита для в’їзду та виїзду

10 травня ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва.

«Відносно спокійна ситуація на інших ділянках фронту дозволила доставити жителям деокупованих сіл свіжий хліб, сірники, свічки, деякі будівельні матеріали, – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор. –  Втомилася від обстрілів і погодилися виїхати в безпечне місце 60-річна жінка з Макіївки. Їй допомогли евакуюватися до родичів із сусідньої області. Наразі в селі проживає менше 30 осіб, значна частина з яких похилого віку. Розуміють, що жити в Макіївці вкрай небезпечно, але залишають населений пункт неохоче».

Артилерійських обстрілів з боку росіян зазнали Стельмахівка, Білогорівка і Макіївка.

Авіаційного удару ворогом завдано по Білогорівці.

Російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат на полі бою. Внаслідок чого противник обладнує цивільні навчальні заклади тимчасово окупованих територій під медичні установи.

Так, в Луганську, приміщення ще трьох місцевих лікарень повністю облаштовані під військові шпиталі та заповнені пораненими легкого та середнього ступеня тяжкості.

А от прифронтова Кремінна, як і раніше, закрита загарбниками для в’їзду та виїзду. До міста пропускають лише із наявною місцевою реєстрацією. Гостей міста розгортають на блокпосту.