Прес-центр15 липня 2022, 20:07

Братній народ Латвії передав допомогу обласній лікарні Луганщини

Всі вісім років війни Латвія усіляко підтримує Україну, зокрема Луганську область, яка протягом всього часу знаходиться в епіцентрі збройного конфлікту. Зараз Луганську область ,на жаль, окуповано, але допомога яка надається латвійським народом вкрай важлива для всіх, хто на цей час так її потребує.

Окрема вдячність за отримані медичні препарати, що передані КНП «Луганська обласна клінічна лікарня» для надання медичної допомоги пораненим та хворим пацієнтам Луганської області, яких було евакуйовано з місць проведення бойових дій. Також отримали щедру продовольчу допомогу, речі, взуття та інше зібрану народом Латвії. Протягом місяця від братньої балтійської країни отримано два ваговози вантажівки з 40 тоннами гуманітарного вантажу.

«Незважаючи на чисельну перевагу окупаційних сил, українські бійці мужньо та самовіддано захищають країну. Ми маємо змогу продовжувати боротьбу та маємо шанс визволити Луганщину завдяки підтримці народу Латвії та його уряду», – наголосив Сергій Гайдай.

Велику участь у доправленні вантажу взяв радник голови ОДА з питань інклюзивності Микола Надулічний, заступника голови Львівської облради Юрій Холод та небайдужий підприємець Олександр Мишко.

Крім того, у рамках Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй  за підтримки Європейського Союзу  у співпраці  з ГС «ЛАООІ», доставили критично необхідні продуктові набори, одяг та взуття сім’ям, які потребують допомоги.