Прес-центр8 жовтня 2018, 17:10

Британська Рада забезпечила оформлення англійського ресурсного центру у старобільській школі

Британською Радою за підтримки Міністерства закордонних справ Великої Британії в рамках фонду Східного партнерства Європейського Союзу на Луганщині розпочато новий проект зі створення мережі англійських ресурсних центрів у 20 школах Луганської та Донецької областей.

Серед десяти закладів загальної середньої освіти Луганської області, визначених для ресурсних центрів стала Старобільська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3.

Це дасть можливість викладачам та учням отримали доступ до семінарів із методики викладання англійської, тренінгів, матеріалів із викладання та вивчення мови, конференцій та «круглих столів».

У травні цього року Британська Рада оформила у школі англійський ресурсний центр та надала для роботи велику кількість методичної, навчальної та художньої літератури, яка сприятиме покращенню викладання та вивчення англійської мови.

Зараз в школі працює три клуби: для молодших школярів, для учнів середніх та  старших  класів.

Запропонована Британською Радою форма навчання мотивуватиме учнів Старобільської школи до якісного оволодіння англійською мовою – мовою міжнародного спілкування.

Довідково: Британська Рада (BritishCouncil) – міжнародна організація, що функціонує під патронатом королеви Великої Британії та уряду Об’єднаного Королівства у 110 країнах світу. Від моменту заснування в 1934 році, як благодійної організації, місією Британської Ради стала розбудова взаємовигідних культурних та освітніх відносин між Сполученим Королівством та іншими країнами, поширення британських творчих ідей, досягнень та культури у світі. Перше представництво у Києві було відкрито у листопаді 1992 року після підписання Угоди про співробітництво між Україною та Великою Британією. Британська Рада стала головною культурною інституцією у цьому напрямі. Завдячуючи Британській Раді,з зміцнюються зв’язки між Україною та Сполученим Королівством у сферах мистецтва, вивчення англійської мови, розбудови вищої освіти та суспільства.