Прес-центр9 лютого 2021, 15:02

Будівництво дороги Н-26 «Чугуїв – Мілове» дає фермерам упевненість у перспективах розвитку АПК

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Біловодський район. Там він завітав до ТОВ «Племінний завод «Біловодський», який він відвідував на початку своєї каденції – у грудні 2019 року.

«Племінний завод – це одне з перших підприємств Луганщини, яке я відвідав на посаді голови ОДА. Тоді ми говорили з фермерами про створення умов для бізнесу. У той день вони мене попросили про здійснення фантастичної мрії – ремонт дороги Н-26 «Чугуїв – Мілове». Тепер, коли ремонт автошляху розпочався, агропідприємці переконалися у тому, що для обласної влади слова не розходяться з ділом. Фермери наголосили на тому, що зі свого боку вони будуть здійснювати контроль допустимого навантаження фур», – сказав Сергій Гайдай.

ТОВ «Племінний завод «Біловодський» створене в 2002 році та є одним із найкращих, розвинутих господарств району, постійно запроваджує новітні технології в галузі свинарства щодо селекційно-племінної роботи. Нарощує обсяги збуту племінного поголів’я.

Поголів’я станом на 1 грудня 2020 року становить 2979 голів. Загальна площа земель що знаходиться в користуванні: 3000 га. Кількість працюючих 100 чоловік.

Слід відзначити, що ТОВ «Племінний завод «Біловодський» активно приймає участь в житті Біловодської ОТГ, постійно займається благодійною діяльністю: виступає спонсором в районних заходах, допомагає школам, дитячим будинкам, лікарні, оздоровчим таборам, старостинським округам, Свято-Троїцькому храму.

Підприємство є постійним учасником Міжнародних виставок-ярмарків «Агро».

В 2019 році підприємство нагороджено Дипломом Міністерства аграрної політики та Подякою Міністра аграрної політики та продовольства України «За сумлінну працю та досягнуті результати в ім’я економічного зміцнення та розвитку України».