Прес-центр26 червня 2017, 14:06

Будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб перебуває на моєму постійному контролі, – Юрій Гарбуз

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у рамках робочої поїздки проінспектував низку об’єктів будівництва.

Перший з них – багатоквартирний житловий будинок для внутрішньо переміщених осіб, розташований у 7-му мікрорайоні м. Рубіжне. На його капітальний ремонт з обласного бюджету виділено 51,2 млн грн.

Починаючи з травня на цій недобудові підрядником почалися підготовчі роботи, проведені тимчасові мережі з електро- та водопостачання, після обстеження спеціалістами демонтовано більше 500 ненадійних елементів конструкцій з верхніх поверхів кожного з трьох під’їздів.

До кінця листопада на об’єкті планують завершити ремонт каркасу будівлі, виконати скління вікон та утеплення стін, інші оздоблювальні роботи. Разом з тим, згідно з проектом, проводитиметься монтаж зовнішніх комунікацій. Зараз тут працюють 55 робітників.

Тож, на початку грудня у цьому будинку будуть здані в експлуатацію 107 квартир – 9 однокімнатних, 53 двокімнатні, 44 трикімнатні та 1 п’ятикімнатна.

Також у 2017 році за сприянням обласної влади планується виконати відповідні роботи ще на двох житлових об’єктах – у Рубіжному і Сєвєродонецьку. До початку 2018 року мають отримати квартири більше 250 сімей переселенців.

Хід будівельних робіт Юрій Гарбуз перевірятиме щомісяця.

«Будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб перебуває на моєму постійному контролі», – наголосив очільник області.