Прес-центр24 квітня 2020, 12:04

Бути добру: військовий шпиталь у Сєвєродонецьку отримав від Сергія Гайдая багаторазові захисні костюми для протидії COVID-19

Відвідуючи 59-й військовий мобільний госпіталь, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай передав медичному персоналу 17 багаторазових захисних костюмів. Ці комплекти знадобляться у разі надходження у заклад пацієнтів з підозрою на коронавірус.

«Такі комплекти необхідні медикам постійно. На одного хворого вистачає від 5 до 10 одноразових. Однак це партія багаторазових костюмів, які для подальшого використання потребують лише дезінфекції. По мірі можливості забезпечую шпиталь, де лікуються наші військові, необхідним. Бо під їх надійним захистом ми можемо спокійно працювати та розвивати Луганщину», - наголосив очільник Луганщини.

Начальник 59-го військового мобільного госпіталю Андрій Телефанко подякував Сергію Гайдаю за допомогу та зазначив: «Якщо так станеться, що шпиталь прийматиме інфікованих, наші лікарі вже будуть захищені. Медзаклади у Щасті, Станиці Луганській та Гірському, де розташовані наші мобільні групи, також забезпечені необхідним».

Це вже третя протягом останнього тижня партія багаторазових захисних комплектів, які отримали від Сергія Гайдая медичні заклади Луганщини. Крім шпиталю в Сєвєродонецьку, це лікарні в Рубіжному та Станично-Луганському районі.

Загалом опорні лікарні Луганщини отримають ще 50 таких комплектів. Багаторазовими костюмами також забезпечуються мобільні медичні бригади, які виїжджають к хворим на COVID-19.